Addax nasomaculatus

Assessment information
CMS InstrumentsCMS, Mégafaune sahélo-saharienne
IUCN StatusCritically endangered
Date of entry in Appendix I1979
Geographic range
Countries Algeria (Status: Extinct), Chad (Status: Unknown), Egypt (Status: Extinct), Libya (Status: Extinct), Mauritania (Status: Unknown), Morocco (Status: Reintroduced), Niger (Status: Unknown), South Sudan (Status: Extinct), Sudan (Status: Extinct), Tunisia (Status: Reintroduced)
Common names
EnglishAddax
FrenchAddax Au Nez Tacheté
SpanishAdax
GermanMendesantilope
Taxonomy
ClassMammalia
OrderArtiodactyla
FamilyBovidae
Scientific name Addax nasomaculatus
Authorde Blainville 1816
Standard referenceWilson, D.E. & Reeder, D.M. Eds., 2005. Mammal Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference. Third Edition. John Hopkins University Press

Population per instrument
Instrument Population name
Mégafaune sahélo-saharienne

Related content