Please take our survey!

Anas acuta

Assessment information
CMS InstrumentsCMS, AEWA
IUCN StatusLeast concern
Geographic range
Countries Afghanistan, Albania, Algeria, Andorra, Antigua and Barbuda, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodia, Cameroon, Canada, Central African Republic, Chad, China, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cuba, Cyprus, Czech Republic, Democratic Republic of the Congo (Kinshasa), Denmark, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, Egypt, El Salvador, Eritrea, Estonia, Ethiopia, European Union, Finland, France, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hungary, Iceland, India, Iran, Iraq, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, Lao People's Democratic Republic, Latvia, Lebanon, Libya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Mali, Malta, Mauritania, Mexico, Monaco, Mongolia, Montenegro, Morocco, Myanmar, Netherlands, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, Panama, People's Democratic Republic of Korea, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Republic of Korea, Republic of Moldova, Romania, Russian Federation, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Sierra Leone, Slovakia, Slovenia, Somalia, Spain, Sudan, Sweden, Switzerland, Syrian Arab Republic, Tajikistan, Thailand, Togo, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Uganda, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United Republic of Tanzania, United States of America, Uzbekistan, Viet Nam, Yemen, the former Yugoslav Republic of Macedonia
Common names
EnglishNorthern Pintail
FrenchCanard Pilet
SpanishAnade rabudo
GermanSpießente
Taxonomy
ClassAves
OrderAnseriformes
FamilyAnatidae
Scientific name Anas acuta