Falco tinnunculus

Assessment information
CMS InstrumentsCMS, Birds of Prey (Raptors)
IUCN StatusLeast concern
Geographic range
Countries Afghanistan, Albania, Algeria, Andorra, Angola, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belgium, Benin, Bhutan, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Cabo Verde, Cambodia, Cameroon, Central African Republic, Chad, China, Congo (Brazzaville), Croatia, Cyprus, Czech Republic, Côte d'Ivoire, Democratic Republic of the Congo (Kinshasa), Denmark, Djibouti, Egypt, Eritrea, Estonia, Ethiopia, Faroe Islands (Denmark), Finland, France, Gabon, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Guinea, Guinea-Bissau, Hungary, India, Iran, Iraq, Ireland, Israel, Italy, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, Lao People's Democratic Republic, Latvia, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Mauritania, Mongolia, Montenegro, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, Netherlands, Niger, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, People's Democratic Republic of Korea, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Republic of Korea, Republic of Moldova, Romania, Russian Federation, Rwanda, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Sierra Leone, Singapore, Slovakia, Slovenia, Somalia, South Africa, Spain, Sri Lanka, Sudan, Swaziland, Sweden, Switzerland, Syrian Arab Republic, Tajikistan, Thailand, Togo, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Uganda, Ukraine, United Arab Emirates, United Republic of Tanzania, United States of America, Uzbekistan, Viet Nam, Western Sahara, Yemen, Zambia, Zimbabwe, the former Yugoslav Republic of Macedonia
Common names
EnglishCommon Kestrel
FrenchFaucon Crecerelle
Taxonomy
ClassAves
OrderFalconiformes
FamilyFalconidae
Scientific name Falco tinnunculus